
Samtaleterapi til unge om seksualitet
Samtaleterapi til unge om seksualitet, hjælper dig med at finde ud af, hvad seksuelle grænser er og at kende din seksuelle identitet og køn. Du lærer at mærke dine grænser, give udtryk for dine behov og at sige fra, hvis noget føles forkert.
Som ung eksperimenterer og udforsker du din seksualitet og din krop. Det er helt naturligt! Din seksualitet skal være sund, nysgerrig og give dig glæde og tilfredsstillelse resten af livet. Men måske undertrykker du dine egne følelser og behov? Måske lader du dig overtale til noget eller af nogen, som du slet ikke har lyst til?
Du kan have problemer med:
- ensomhed eller angst, og at du ikke føler dig ’god nok’.
- din seksuelle identitet, dit køn og din krop.
- at sige nej til sex, fordi du er bange for, at kæresten bliver sur.
- et usundt forhold til sex, hvor du overhører dine grænser.
- at være udsat for seksuelle krænkelser og overgreb.
Fordomsfri specialist i unges seksualitet – uden løftede pegefingre!
Vores seksualitet kan vi ikke bare gemme væk og tage frem, når det passer os. Seksualiteten bor i os hele tiden. Som fordomsfri specialist i unges seksualitet hjælper jeg dig med at få et godt og sundt forhold til din seksualitet både nu og i fremtiden. Uden løftede pegefingre!
Hvordan foregår samtaleterapi om seksualitet?
I samtaleterapi hos mig, skaber vi et trygt rum, hvor du kan tale åbent og ærligt, om det der rører sig i dig. På den måde får du de bedste muligheder for at udvikle dig og få det bedre med dig selv og din seksualitet.
Skal jeg taget tøjet af i terapien?
Nej, du kan være helt rolig, samtalerne med mig foregår fuldt påklædt!
Hvor ofte skal jeg i samtaleterapi?
I starten mødes vi som regel en gang om ugen. Efter de første tre-fire gange mødes vi hver anden eller tredje uge. De fleste forløb er på ca. 8-10 samtaler. Mellem samtalerne kan du nogle gange få øvelser med hjem, som du kan arbejde med til næste gang.

Hvordan foregår samtaleterapi om seksualitet?
I samtaleterapi hos mig, skaber vi et trygt rum, hvor du kan tale åbent og ærligt, om det der rører sig i dig. På den måde får du de bedste muligheder for at udvikle dig og få det bedre med dig selv og din seksualitet.
Skal jeg taget tøjet af i terapien?
Nej, du kan være helt rolig, samtalerne med mig foregår fuldt påklædt!
Hvor ofte skal jeg i samtaleterapi?
I starten mødes vi som regel en gang om ugen. Efter de første tre-fire gange mødes vi hver anden eller tredje uge. De fleste forløb er på ca. 8-10 samtaler. Mellem samtalerne kan du nogle gange få øvelser med hjem, som du kan arbejde med til næste gang.
I samtaleterapien øver du dig i at:

Skabe en bedre
kontakt til andre

Markere
dine grænser

Give udtryk for
dine behov

Blive i stand til
at stå ved den du er
Hvad får jeg ud af samtaleterapien?
Efter forløbet med samtaleterapien vil du opleve, at:
Du er bevidst om, hvem du er, dine ønsker og behov. Det kan være i forhold til dine venner, din familie, fritid, skole eller arbejde. Du vil opleve at få det bedre, jo mere du kan anerkende den du er.
Du kender dine grænser og har lært at sætte grænser på en måde, der ikke skaber konflikter. Måske var du tidligere bange for at sige nej til kæresten, fordi du var bange for reaktionerne.
Du kender din seksuelle lyst, adfærd og trivsel. Du har måske slet ikke haft lyst, men har søgt at opnå anerkendelse, opmærksomhed og nærhed gennem sex? Eller du har været ’hyper seksuel’, og det har givet dig problemer. Efter terapien kender du årsagen til din seksualitet og seksuelle adfærd og bliver i stand til at ændre det, så du får det bedre med dig selv.
Du kender din kønsidentitet og seksualitet: Måske var du i tvivl om dit køn. Måske forstod eller anerkendte dine omgivelser ikke det køn, som du identificerer dig med. Terapien gør dig bevidst om din kønsidentitet og din seksualitet. Du vil opleve, at du har det bedre med dig selv, når du er blandt andre mennesker.

Ofte stillede spørgsmål
Kan jeg få hjælp, hvis jeg har fysiske problemer i forbindelse med sex?
Hvis du oplever gentagne fysiske problemer, når du har sex eller med din seksualitet, anbefaler jeg, at du kontakter din egen læge. I særlige tilfælde kan din læge evt. vælge at henvise dig til yderligere undersøgelse og behandling hos en sexologisk klinik.
Men fysisk smerte kan også opstå som en reaktion på et psykisk pres.
Er det et problem, at jeg har sex for at føle mig god nok?
- Føler du, at du er nødt til at have sex med tilfældige for at opnå opmærksomhed, anerkendelse eller nærhed?
- ’Ligger det i luften’, at du skal give sex med tilfældige til gengæld for drinks og oplevelser, når du går i byen?
- Føler du dig ensom eller ked af det, når du har haft sex med en – mere eller mindre – tilfældig partner?
Hvis du kan sige ja til et eller flere af disse spørgsmål, kan det være, at du ikke kender dine seksuelle grænser. Det kan også være, at du har svært ved at finde nogen at snakke med om dine oplevelser. Jeg kan hjælpe dig med at blive bevidst om og mærke dine seksuelle grænser, så du kan sige nej til sex og partnere, der føles forkerte og ja til dem, der gør dig glad.
Kan jeg få hjælp, hvis jeg har været udsat for seksuelle krænkelser eller overgreb?
Hvis du har været udsat for seksuelle krænkelser og overgreb, har du sandsynligvis fået overskredet dine seksuelle grænser i en grad, så oplevelserne sætter sig som psykiske ar (chok og traumer). Her får du tilbudt traumeterapi. Det hjælper dig med at bearbejde oplevelserne og håndtere de senfølger, som overgrebene kan have plantet i dig. Det kan for eksempel være, at du har svært ved at:
- Være helt tæt på et andet menneske og etablere nære forhold
- Du mangler helt lyst eller modsat har et meget stort behov for sex.
- Finde ud af din seksuelle identitet.
- Problemer med angst og depression mm.
Seksuelle overgreb kan også betyde, at du får fysiske problemer med nærhed og berøring eller smerter ved samleje mm.
Kan min kæreste eller mine forældre være med i samtalerne?
I samtaleterapien kan vi nogle gange opdaget, at din kæreste, forældre eller andre tæt på dig kan være en del af løsningen.
Det kan for eksempel være, at du gerne vil have min støtte til at fortælle dine forældre, at din seksuelle identitet er en anden end flertallets.
Måske har du brug for, at din kæreste deltager, så I kan tale sammen om seksuelle grænser og lyster eller andre problemer i et trygt rum, hvor jeg støtter jer i samtalen.
Det er altid dig, der bestemmer, om der skal deltage andre i en eller flere af dine samtaler.
Priser for terapi og rådgivning
Individuelle samtaler
á 50 minutter:
850 kr.
Par- og familiesamtaler
á 1 time og 20 min:
1.400 kr.
Betaling
Betaling skal ske gennem en af følgende:
MobilePay
741600
Kontant
Bankoverførsel
Reg. nr. 6190
Konto nr. 0020939184
Afbestilling
Afbestiller du samtalen senere end 24 timer før, skal du betale fuld pris for den aflyste samtale.
