Fagperson – tal med unge om seksualitet
Unges trivsel hører uløseligt sammen med udviklingen af deres seksualitet. Jeg tilbyder rådgivning, kurser og oplæg for fagpersoner, så I får et fundament for en åben og fordomsfri samtale med unge om deres seksualitet, trivsel og kønsidentitet.
Når du som fagperson arbejder med unge, skal det være lige så naturligt for dig og dine kolleger at spørge om seksualitet som om alkohol, kostvaner, søvn, hygiejne, venner, skole og forældre.
Seksualitet fylder meget i unges bevidsthed, for de er i gang med at opdage og udforske den og dermed deres identitet. Det skaber naturligt en masse usikkerhed og spørgsmål. Seksualitet har derfor stor indflydelse på unges trivsel, og det har de behov for at snakke med dig om!
Kender du det?
“Det er blufærdigt, det bliver for privat at tale om for mig”
“Det må andre tale med dem om, det kan ikke være min opgave”
“Jeg har ikke tiden til det i en
presset hverdag”
“Det er upassende at snage i deres
seksuelle liv”
Find selv på andre gode undskyldninger!
Hvis du kender en snert af det, skal du endelig læse videre!

Hvorfor skal JEG tale med unge om seksualitet?
Unge oplever desværre alt for ofte, at seksualitet er et stort sort hul i universet, som voksne viger udenom at tale om eller misforstår. Forældre er sjældent de første, de unge har lyst til at betro sig til. Men seksualitet har afgørende indflydelse på unges trivsel.
Derfor er det vigtigt, at unge møder lydhøre og fordomsfrie voksne i deres omgivelser, som er parate til at lægge øre til.
Og det kan du! For det er ikke raketvidenskab. Du har jo været der selv engang, ikke?
Du kan som fagperson være med til at opspore om den unge har været udsat for overgreb eller krænkelser, som de har behov for hjælp til.
Kurser og rådgivning til fagpersoner om unge og seksualitet
Jeg er specialist i unge og seksualitet og rådgiver, holder oplæg og skræddersyede kurser for fagpersoner om unge og seksualitet. Møder du unge i skolen eller på uddannelsesstedet, ungdomsklubben, på bo- og opholdssted, i jobcentret, ungerådgivning, sociale organisationer osv., så er det noget for dig og din arbejdsplads.
Hvem underviser jeg?
Jeg har erfaring i at undervise socialrådgivere i kommuner, psykoterapeuter og psykologer, misbrugsbehandlere og personale på bo- og opholdssteder mm.
Overordnede emner for kurser:
- Unge og seksualitet
- Kønsidentitet og kønsdiversitet
- Den seksuelle grænse
- Byttedating og sugardating
- Seksuelle overgreb og krænkelser
På mine kurser opnår du og dine kolleger viden om …
Unge og seksualitet
Hvordan former udviklingen af den naturlige seksualitet sig. Viden om kønsidentitet, LGBT+, seksualitet og trivsel. Når unge har det svært med deres seksualitet og kønsidentitet, kan det udvikle sig til ensomhed, lavt selvværd, skolevægring, spiseforstyrrelser mm. Jeg giver jer viden om, hvordan det hele hænger sammen.
Sprog og samtalemodeller
I får et sprog for at tale om seksualitet med unge. Hvilke ord og vendinger kan I bruge, og hvordan vil I tale om seksualitet med de unge hos jer. I får samtalemodeller, der hjælper jer til at åbne en fordomsfri snak om seksualitet og kønsidentitet med de unge. I kan udvikle en seksualpolitik og et sprogligt kodeks for jeres arbejdsplads.
Seksuelle grænser
Hvad er seksuelle grænser, og hvordan mærker man dem? Hvordan kan man sige ”tak, men nej tak” på en måde, som ikke lægger op til konflikt. Det er vigtig viden at videregive til jeres unge, så de kan passe på sig selv og udvikle en sund seksualitet.
Usund seksuel adfærd
Nogle unge kan bevæge sig ud i en usund og grænseløs seksualitet, som kan skade dem. Det kan også være, at de udveksler sex for gaver, oplevelser, opmærksomhed, anerkendelse og nærvær (bytte- eller sugardating), som i nogle tilfælde kan udvikle sig til prostitution. I får viden om, hvordan I undersøger, om jeres unge er på vej til at udvikle en usund seksualitet, og hvad I gør for at hjælpe dem.
Hvor de unge kan få hjælp
Hvis I opdager, at en ung er på vej til at udvikle en usund seksualitet, har svært ved at finde sin kønsidentitet, oplever seksuelle krænkelser i deres digitale færden – eller fysisk – har de brug for hjælp. Det kan også være, at de unge har fysiske gener eller problemer, som de skal behandles for. Men hvor finder man den rette hjælp? På kurset får I viden om, hvor den unge kan søge hjælp afhængig af problemets karakter.
Jeg har erfaring i at undervise faggrupper som bl.a. socialrådgivere i kommuner, psykoterapeuter og psykologer, misbrugsbehandlere, personale på bo- og opholdssteder mm.
Det siger andre om mig og mit arbejde …
“Anette er en faglig kompetent formidler, som skaber en nærværende stemning om emner, der kan være svære at tale om.”
Mette Bjerregaard, teamleder,
Favrskov Kommune
“Anette har leveret et nærværende, relevant og givende oplæg om, hvordan adfærd kan være krænkende. Vi fik sat nye perspektiver på svære emner og redskaber til at forstå dem. Det er tydeligt at Anette brænder for emnet og er en dygtig formidler! Det kan varmt anbefales.”
Annika Rasmussen, teamleder,
Hjørring Kommune
Vil du vide mere om unge og seksualitet?
23. november 2023 udkommer min bog “Samtaler om sex og seksualitet i socialfagligt arbejde med unge”.
Læs min masterafhandling “Seksualitetens betydning i socialfagligt arbejde med unge” om seksualitetens betydning i socialfagligt arbejde med unge her:
Læs interview “Efteruddannelse i sexologi: Alle kan få ondt i seksualiteten” i Socialrådgiveren:


Praktisk information

Priser
Priser er angivet eksklusive moms.
Rådgivning og sparring
Pr. påbegyndt time
1.000 kr. eks. moms.
Kurser og oplæg
1 time
2.000 kr. (inkl. pause)
3 timer
5.000 kr. (inkl. pause)
Kursuspris forhandles individuelt med udgangspunkt i ovenstående satser.
Betaling
Betaling skal ske gennem en af følgende:
MobilePay
741600
Kontant
Bankoverførsel
Reg. nr. 6190
Konto nr. 0020939184
Transport
Afregnes i 2023 med 5 kr. pr./km. (retur). Evt. færge- og broafgift tillægges transportudgiften.
Lokaler og forplejning mm.
Rådgivning, oplæg og kurser foregår som hovedregel hos jer selv, eller et sted I vælger. I skal derfor selv stå for at booke lokaler, sørge for forplejning, invitere relevante deltagere mm. og afholde udgifterne til det.
I tilfælde af afbestilling
- Kurser og oplæg senere end 14 dage før faktureres med 50 pct. af aftalt pris (eks. transport).
- Kurser og oplæg senere end 3 dage før faktureres med 100 pct. af aftalt pris (eks. transport).
- Rådgivning senere end 24 timer før – fuld pris.